Skip to main content

Παραλία Βλαχιά

Η παραλία της Βλαχιάς είναι μια γραφική παραλία στη Βόρεια Εύβοια που βρέχεται από το Αιγαίο. Πολύ καθαρή και μέσα στο πράσινο αφού περιβάλλεται από μια πλαγιά με πολλά δέντρα. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες και καντίνες. Κάτω από τα δέντρα που υπάρχουν μέσα στο ρέμα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές σκηνές, ωστόσο μπορεί να δείτε και αρκετές σκηνές πάνω στην παραλία. Η πλαζ έχει χοντρή άμμο και όσο πλησιάζετε προς τη θάλασσα έχει ψιλό βότσαλο, ενώ μέσα στο βυθό έχει βότσαλο.

Παραλία Βλαχιάς, Β.Εύβοια
Παραλία Βλαχιάς, Β.Εύβοια
Παραλία Βλαχιάς, Β.Εύβοια
Παραλία Βλαχιάς, Β.Εύβοια
Παραλία Βλαχιάς, Β.Εύβοια

Η Διαδρομή

Ξεκινώντας από τη διασταύρωση της Λιανής Άμμου ακολουθείτε την πινακίδα που γράφει «προς Βόρεια Εύβοια-Προκόπι». Μετά από περίπου 10 km και αφού έχετε περάσει μέσα από την Αρτάκη χωρίς να στρίψετε πουθενά φτάνετε σε ένα φανάρι με μια διχάλα που έχει πινακίδα «Όσιος Ιωάννης Ρώσσος» προς τα αριστερά και στη συνέχεια αφού περάσετε μέσα από μια περιοχή που λέγεται Καστέλλα φτάνετε σε άλλη μια διασταύρωση με φανάρι που πρέπει να πάτε ευθεία ακολουθώντας την πινακίδα που γράφει «Λ.Αιδηψού-Όσιος Ιωάννης Ρώσσος».
Μετά από 36km από την διασταύρωση αυτή πλησιάζοντας στο χωριό Προκόπι προσέχετε να στρίψετε δεξιά στην πινακίδα προς Πήλι.
Από το Προκόπι,η παραλία Πηλίου απέχει 11km (15 λεπτά περίπου). Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο σε 10km περίπου θα έχετε φτάσει στη Βλαχιά και ακολουθώντας από εκεί την πινακίδα προς παραλία Βλαχιάς σε 2,5km θα έχετε φτάσει στην παραλία.
Από το Προκόπι η παραλία απέχει 24km (20 λεπτά περίπου) ενώ η συνολική διαδρομή από Χαλκίδα είναι 71km αλλά επειδή έχει πολλές στροφές υπολογίστε τουλάχιστον 1ώρα και 30 λεπτά για να φτάσετε.

Video

Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να ανοίξει το βίντεο.

Βαθμολογία: 4.3 (45 ψήφοι )

Σχόλια

θα ηθελα να μα θω εαν εχετε

θα ηθελα να μα θω εαν εχετε παει προσφατως ξανα και αν ακουγεται παλι οτι θα ξανασυμβουν υα ιδια με περσι.

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟΠΙΟ...ΜΕ

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟΠΙΟ...ΜΕ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!! ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥ ΓΥΑΛΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ Κ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ;;;;;;;: ΠΑΩ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΟΜΩΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ Κ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.... ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΝ ΕΙΧΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΝΗΣΑΡΕΣ....Κ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ Κ ΕΣΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΤΙΜΑΝΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ... ΝΑ ΤΟ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ Κ ΑΠΟΞΕΝΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.... ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Παραλία Βλαχιάς καλοκαίρι 2014

Επέστρεψα πριν μία εβδομάδα από την φανταστική παραλία της Βλαχιάς. Το μέρος υπέροχο, μέσα στο πράσινο. Όσον αφορά την κατασκήνωση, συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Πρώτη φορά είδα οργωμένη ρεματιά. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι όργωσαν τον χώρο με τα πλατάνια για να αποτρέψουν τους κατασκηνωτές. Δύο φορές την εβδομάδα μάλιστα στέλνουν την Αστυνομιία και το Δασαρχείο και μοιράζουν 300άρια πρόστιμο σ' όποιον τσιμπίσουν με σκηνή κλπ. Παρεπιπτόντως τους ακολουθεί και ένας ασπρομάλης μεσήλικας με μία μηχανή από το πάνω χωριό (Βλαχιά). Το μεγάλο ατού της παραλίας είναι ο κ. Γιάννης με την καντίνα.

Πώς είναι σήμερα η βλαχιά ?

Μπορεί κάποιος να περιγράψει την σημερινή κατάσταση στην παραλία ? Για τον Λιμνιώνα ας πούμε άκουσα ότι οι σκηνές φτάνουν μέχρι την θάλλασα. Άν είναι να φύγω απ την Αθήνα λοιπόν για να πάω σε μία άλλη πολιτεία, να το αφήσω. Ελπίζω η κρίση να βοηθάει εδώ....

Βρεθήκαμε χτες με την παρέα

Βρεθήκαμε χτες με την παρέα μου στη Βλαχιά.Η παραλία είναι πολύ όμορφη και γραφική και τα νερά καθαρά και κρύα.Η διαδρομή είναι πανέμορφη αν και λίγο δύσκολη.Υπάρχει ένα μικρό ταβερνάκι και μία καντίνα.Επίσης λόγω του δάσους που υπάρχει ακριβώς πριν την παραλία υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι κατασκηνωτές οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ίσκιο που τους παρέχει η φύση. Όλα καλά και ωραία και ήσυχα λοιπόν.Εκτός από ένα πράγμα.Υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι ρίχνουν σκάφη ή τζετ σκι στη θάλασσα.Θα μου πείτε που είναι το πρόβλημα;Στο ότι δεν υπάρχει ειδικός διάδρομος από σημαδούρες για να μπαίνουν τα σκάφη στη θάλασσα με χαμηλή ταχύτητα, ούτε υπάρχουν οι σημαδούρες μέσα στη θάλασσα που ορίζουν το σημείο μέχρι το οποίο επιτρέπεται να κινούνται γιατί από εκεί και κάτω υπάρχουν λουόμενοι άρα ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα,για χτες συγκεκριμένα, κάποιος έξυπνος να κάνει ελιγμούς και τσαλιμάκια στα 20-30 μέτρα από την ακτή. Ευτυχώς ήρθε το Λιμενικό και τον σταμάτησε γρήγορα. Α!Και σαν μη έφτανε αυτό, οι "σκαφάτοι" έχουν δημιουργήσει και δικές τους πινακίδες στην ακτή με τις οποίες απαγορεύουν το παρκάρισμα στους υπόλοιπους σε κάποια σημεία γιατί τους εμποδίζουν να ρίχνουν τα σκάφη τους στη θάλασσα.ΕΛΕΟΣ.