Skip to main content

Παραλία Αιδηψού (Λουτρά Αιδηψού)

Η μεγάλη προίκα των Λουτρών Αιδηψού είναι οι ιαματικές πηγές τους. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 80 ιαματικές πηγές που η θερμοκρασία τους κυμαίνεται από 28οC μέχρι 86οC . Εκτός από τα ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια που λειτουργούν εντός ή εκτός ξενοδοχείων με τη μορφή κανονικών λουτήρων ή πισίνας, απόκτημα για τη Λουτρόπολη αποτελεί το υδροθεραπευτήριο του Ε.Ο.Τ. το οποίο παρέχει  όλες τις δυνατότητες για λουτροθεραπεία με τις σύγχρονες τεχνικές. Πρέπει να τονίσουμε ότι  το μεγάλο αυτό συγκρότημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα του είδους του στη χώρα μας. Εκτός των κανονικών λουτήρων διαθέτει επίσης και λουτήρες ειδικών θεραπειών, λουτήρες άκρων, σκοτσέζικο ντους. Η ανοιχτή πισίνα καλύπτει τις ανάγκες της υδροθεραπείας με χαμηλό κόστος. Το φυσικοθεραπευτήριο με τα όργανα γύμνασης και ηλεκτροθεραπείας βοηθά στην άμεση και δεκτικότερη αντίδραση του οργανισμού στη λουτροθεραπεία.

Σημαντικό στολίδι  των Λουτρών της Αιδηψού είναι σήμερα το άρτι "ανακαινισθέν εκ βάθρων" Θέρμαι Σύλλα.Το κτισμένο πριν από έναν αιώνα πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα  της πόλης μετά από μία μακρόχρονη περίοδο ακμής, άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες και πέρασε αρκετά χρόνια μαρασμού και παρακμής . Στα 1988 χαρακτηρίστηκε μαζί με άλλα κτίρια διατηρητέο και έτσι οι νέοι ιδιοκτήτες του μπόρεσαν, κρατώντας ανέπαφη την εξωτερική του μορφή να κατασκευάσουν ένα μαγευτικό ξενοδοχειακό συγκρότημα υδροθεραπείας και αναζωογόνησης που αμιλλάται των καλύτερων SPA του εξωτερικού.

 Η Δημοτική Πλαζ καλύπτει τις ανάγκες όλων όσων θέλουν να συνδυάσουν τη λουτροθεραπεία με το ευεργετικό θαλασσινό νερό.

Τέλος πέρα από το μπάνιο, στην παραλία της Αιδηψού μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας στις πάρα πολλές καφετέριες και ταβέρνες που υπάρχουν.

Πηγή: Δήμος Αιδηψού

Κάντε κράτηση τώρα σε ένα ξενοδοχείο στα Λουτρά Αιδηψού! Κάντε κλικ εδώ!

Λουτρά Αιδηψού 2017, Βόρεια Εύβοια
Δημαρχείο Λουτρών Αιδηψού, 2017
Λουτρά Αιδηψού, Β.Εύβοια
Παραλία Αιδηψού, Βόρεια Εύβοια, Αύγουστος 2018
Διατηρητέο μνημείο "Το Κύμα" στα Λουτρά Αιδηψού, 2017
Υδροθεραπευτήριο, Λουτρά Αιδηψού, 2017
Λιμάνι Αιδηψού, Β.Εύβοια
Λιμάνι Αιδηψού, Β.Εύβοια
Λιμάνι Αιδηψού, Β.Εύβοια
Παραλία Αιδηψού (Λουτρά Αιδηψού)
Παραλία Αιδηψού (Λουτρά Αιδηψού)

Η Διαδρομή

Διαδρομή για Λουτρά Αιδηψού
  • Ξεκινώντας από τη διασταύρωση της Λιαννής Άμμου ακολουθείτε την πινακίδα που γράφει «προς Βόρεια Εύβοια-Προκόπι». Μετά από περίπου 10 km και αφού έχετε περάσει μέσα από την Αρτάκη χωρίς να στρίψετε πουθενά φτάνετε σε ένα φανάρι με μια διχάλα που έχει πινακίδα «Όσιος Ιωάννης Ρώσσος» προς τα αριστερά και στη συνέχεια αφού περάσετε μέσα από μια περιοχή που λέγεται Καστέλλα φτάνετε σε άλλη μια διασταύρωση με φανάρι που πρέπει να πάτε ευθεία ακολουθώντας την πινακίδα που γράφει «Λ.Αιδηψού-Όσιος Ιωάννης Ρώσσος».

Μετά από αυτή τη διασταύρωση και 36km και χωρίς να στρίψετε πουθενά φτάνετε στο Προκόπι (συνολικά 1 ώρα).
Μετά το Προκόπι συνεχίζετε προς Μαντούδι και 7,5km περίπου μετά τη διασταύρωση Μαντουδίου στρίβετε αριστερά στην πινακίδα προς Λίμνη-Αιδηψο, ενώ άλλα 7,5km αργότερα στρίβετε πάλι αριστερά στη διασταύρωση προς Λίμνη.14km μετά στρίβετε δεξιά προς Ροβιές και 30km από εκεί φτάνετε στηα Λουτρά Αιδηψού . Συνολικά από Προκόπι υπολογίστε 1ώρα περίπου, οπότε συνολικά από Χαλκίδα περίπου 2ώρες (105km).

  • Επιπλέον η πρόσβαση στα Λουτρά Αιδηψού γίνεται και με πλοίο από Αρκίτσα.

Για τα δρομολόγια πλοίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Αρκίτσα-Αιδηψός και Αιδηψός-Αρκίτσα μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ

και στα τηλέφωνα 22260 23330 (Αιδηψός) και 22330 91121 (Αρκίτσα)

  • Εναλλακτικά στα Λουτρά Αιδηψού μπορείτε να έρθετε και από Αγιόκαμπο με πλοίο από Γλύφα.

Για τα δρομολόγια πλοίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Γλύφα-Αγιόκαμπος και Αγιόκαμπος-Γλύφα μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ

και στα τηλέφωνα 22260 31680 (Αγιόκαμπος) και 22380 61391 (Γλύφα)

Video

Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να ανοίξει το βίντεο.

Βαθμολογία: 3.8 (22 ψήφοι )

Σχόλια

Επισκεφτηκα την αιδιψο για

Επισκεφτηκα την αιδιψο για πρωτη φορα και οφειλω να ομολογησω οτι η πολη εχει μεγαλο προβλημα με το αποχετευτικο...νηκιασα σε δωματιο στο mamanis studios οπου την ωρα που κοιμομουν το βραδυ ξυπνησα απο δυνατους ηχους στο ντουλαπι της κουζινας. Ταραχτηκα οταν αντικρισα αρουραιο...τα μαζεψαμε κ φυγαμε μεσα στη νυχτα. Ωραιες περιοχες ειναι το ψαροπουλι και γενικα οσο πιο μακρυα απτο κεντρο τοσο το καλητερο.

Οι παραλίες είναι καθαρές και

Οι παραλίες είναι καθαρές και ο κόσμος ευγενικός. Είναι ανεπίτρεπτο ώμος αυτό που συμβαίνει στους δρόμους μέσα στο χωριό! !!! Τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα είτε από ξερά χορτάρια-δεντρα ,λακκούβες, διάφορα παλια αντικείμενα , και κλειστά από τους καταστηματαρχες που κάθονται στις καρέκλες τους και από τα εμπορεύματα τους και αναγκαστικά περπατούσαμε σε πολλά σημεία με το παιδί μας από το δρόμο! !! . Ο δήμος πρέπει να δώσει μια λύση.