Skip to main content

Παραλία Στόμιο Οξυλίθου

Η παραλία Στόμιο Οξύλιθου είναι γεμάτη βότσαλα και μέσα και έξω από τη θάλασσα. Πολύ καθαρή παραλία όπως όλες όσες βρέχονται από το Αιγαίο, ωστόσο μπορεί συχνά να έχει κύμα. Κατά μήκος της παραλίας (πάνω από το δρόμο) υπάρχουν ταβέρνες καφετέριες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παραλία Στόμιο Οξύλιθου, Β.Εύβοια
Παραλία Στόμιο Οξύλιθου, Β.Εύβοια
Παραλία Στόμιο Οξύλιθου, Β.Εύβοια

Η Διαδρομή

Ξεκινώντας από τη διασταύρωση των ΚΤΕΛ στη Χαλκίδα, η οποία βρίσκεται στο τέρμα του περιφερειακού της υψηλής γέφυρας, ακολουθείτε την πινακίδα «Προς Νότια Εύβοια».
Ακολουθώντας αυτή την πορεία θα περάσετε το Βασιλικό, την Ερέτρια την Αμάρυνθο και το Αλιβέρι (χωρίς να περάσετε μέσα από αυτά) και περίπου στα 50km φτάνετε σε ένα χωριουδάκι που λέγεται Λέπουρα.
Μετά τα Λέπουρα συνεχίζετε ευθεία χωρίς να στρίψετε πουθενά και σε 12km περίπου (10 λεπτά) θα φτάσετε στη διασταύρωση (διχάλα) για Κύμη –Ρολόι-Μουρτερή-Σκύρο κλπ. Εσείς θα ακολουθήσετε το δεξί δρόμο προς Κύμη. Μετά από 2km περίπου θα συναντήσετε ακόμα μια διχάλα για Κύμη-Πλατάνα-Μουρτερή, στην οποία θα πάτε αριστερά προς Κύμη. Σε 7km (5λεπτά) περίπου, θα έχετε φτάσει στην παραλία του Στόμιου Οξύλιθου. Από Χαλκίδα απέχει συνολικά 72km περίπου (1ώρα και 15 λεπτά)

Video

Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να ανοίξει το βίντεο.

Βαθμολογία: 4 (21 ψήφοι )

Σχόλια

Εχοντας χαραμίσει 2 μπάνια

Εχοντας χαραμίσει 2 μπάνια στο Σουτσίνι, το Στόμιο μου φάνηκε παράδεισος! Ατελείωτη, μοναχική (αν θες), με όμορφο τοπίο, λόγω ενός ποταμιού που εκβάλει στο πίσω μέρος. Η καλύτερη επιλογή για όσους μένουν στην παραλία Κύμης, αν και τον ιούνιο του 2013 ο παραλιακός δρόμος που συνδέει το Στόμιο με την παραλία Κύμης είναι κλειστός λόγω έργων και η σύνδεση γίνεται πιο χρονοβόρα μέσω ενός άλλου δρόμου