Skip to main content

Πλεχτάρι Bed&Breakfast

Πληροφορίες

Κλειδιά: 

3Κλειδιά Ενοικιαζόμενου

Τ.Κ.: 

34014

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Κόκκος Γεώργιος

Τηλέφωνο: 

2221234356

Κινητό: 

6970306108

Εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μετόχι Διρφύων του Δήμου Κύμης στο Νομό Εύβοιας θέλοντας να ζωντανέψουμε αναμνήσεις από ξένοιαστες διακοπές στο χωριό χωρίς άγχος και υποχρεώσεις που δημιουργεί η πόλη.
Το Μετόχι απέχει περιπου 30 χιλιόμετρα από την Κύμη, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του όρους Δίρφυς και απέχει από την Χαλκίδα περίπου 60 χιλιόμετρα.
Τόπος κτισμένος μέσα σε ρεματιά γεμάτη από πλατάνια και που διαρρέεται από τον ποταμό ‘’Κολέθρα’’, ο οποίος ξεκινάει από το ομώνυμο σπήλαιό του. Στην παραλία Μετοχίου, η οποία απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το Μετόχι και σε απόσταση 300 μέτρων από την θάλασσα και συγκεκριμένα στην περιοχή ‘’Πλεxτάρι’’ βρίσκονται τα ομώνυμα δωμάτιά μας, τα οποία είναι εξοπλισμένα με A/C, τηλεόραση και mini bar. Επίσης διαθέτουμε και ένα δωμάτιο (20τ.μ. περίπου) για την φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει την κίνησή τους και τις καθημερινές ανάγκες τους.
Στο κήπο μας και δίπλα από τα πλατάνια μπορείτε να απολαύσετε το πρωϊνό σας, το ποτό ή τον καφέ σας αφήνοντας το βλέμμα σας να περιπλανηθεί στην απίστευτη θέα των βουνών που δεσπόζουν στην περιοχή μας και να βυθιστείτε στην ηρεμία της φύσης.
Οι επισκέπτες μας μπορούν να απολαύσουν την πεντακάθαρη αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα του Μετοχίου, μοναδικές παρθένες παραλίες για όσουν αγαπούν τις εξορμήσεις με φουσκωτά αφού κοντά μας βρίσκονται οι παραλίες ''Ναυτικό'', ''Θαψά'', ''Κορομιλιές'', ''Βαμβακιές'' κ.α., ενώ μπορείτε να διασχίσετε μια μαγευτική διαδρομή είτε πεζοί είτε με ποδήλατο δίπλα στο όμορφο ποτάμι Κολέθρα το οποίο κατεβάζει τα πλατάνια ως την άκρη της θάλασσας.
Σε όλη την γύρω περιοχή μπορεί κανείς να γνωρίσει αξιόλογα σπήλαια με σταλακτίτες (Κολέθρα, Λάκκα Βρωμονέρας, Το σπήλαιο Αγίασμα, Παπασπηλιά κ.λ.π.), Μονές όπως του Αγ. Νικολάου του Σικελιώτη (τοπικός άγιος, ο οποίος και την έκτισε) ημερομηνία Εορτής: 23 Αυγούστου όπου και γίνεται μεγάλο πανηγύρι με φαγητό, τον Βυζαντινό Ναό της Παναγίας της Χιλιαδούς (σύμφωνα με την παράδοση η χιλιοστή εκκλησία που έκτισε η αυτοκράτειρα Θεοδώρα), την Παναγία Βροντού, ένα πανέμορφο εκκλησάκι δίπλα στην θάλασσα.
Ολες τις περιόδους υπάρχει ενδιαφέρον για τον ανωτέρω τόπο, καθώς το Μετόχι βρίσκεται σε μια εύφορη περιοχή, καταπράσινη που ο κάθε επισκέπτης ή διερχόμενος μπορεί σε λιγότερο από μια ώρα από την Χαλκίδα να μεταβεί είτε από την Στενή, είτε από την Κύμη και την Χιλιαδού και να απολαύσει όλες τις ομορφιές της φύσης. Πολλοί είναι δε εκείνοι (ομάδες αθλητών – μοτοσικλετιστών και αυτοκινήτων 4Χ4 ) που επιλέγουν την ευρύτερη περιοχή του Μετοχίου αφού ενδείκνυνται για ‘’ειδικές’’ διαδρομές με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
Επίσης διαθέτουμε άνετο χώρο στάθμευσης.
Ενοικιαζόμενα δωμάτια ''Πλεχτάρι'' μια επιλογή ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν και να γνωρίσουν την φύση ανάμεσα σε βουνά και θάλασσα και δίπλα στο πανέμορφο ποτάμι που διασχίζει το Μετόχι.