Skip to main content

Βλαχιά

Η Βλαχιά είναι ένα μικρό και γραφικό χωριουδάκι στη Βόρεια Εύβοια με θέα στο Αιγαίο. Αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία του (Παραλία Βλαχιάς) για την οποία φημίζεται.

ΤΟ Δ.Δ. της Βλαχιάς μαζί με τον οικισμό του Σαρακηνίκου, βρίσκονται στο ανατολικό παραλιακό άκρο του Δήμου Κηρέως, στους πρόποδες του όρους Πυξαριά, κοντά στις Ευβοϊκές παραλίες του Αίγαιου, μέσα σε ένα εξόχως προικισμένο από την φύση περιβάλλον. Αυτό ακριβώς το περιβάλλον προετοιμάζει ένα ιδιαίτερα ευοίωνο μέλλον για τη συγκεκριμένη περιοχή σε ότι αφορά την τουριστική της ανάπτυξη, αφού δεν υστερεί, ως προς τα φυσικά της εφόδια σε τίποτε ανάλογων φημισμένων τουριστικών κέντρων του κόσμου .Αντίθετα έχε να επιδείξει πολλά πλεονεκτήματα που χρήζουν τουριστικής αξιοποίησης. Η διαδρομή των 7 χλμ. που χωρίζουν τη Βλαχιά από το Πήλι αδικείται αν χαρακτηρισθεί απλά μαγευτική. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του ο δρόμος βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τη θάλασσα σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 1 ως και 200 μέτρα. Από τη μια πλευρά του υψώνονται οι καταπράσινες και κατάφυτες από πολλά είδη δένδρων (πεύκα, αριές, κουμαριές, ελιές, αχλαδιές κ.α) πλαγιές του Πυξαριά και από την άλλη οι ίδιες πλαγιές κατρακυλούν  απότομα μέχρι τα νερά του Αιγαίου προκαλώντας δέος αλλά και οπτική απόλαυση. Σε μερικά σημεία τα πεύκα αγγίζουν το κύμα όπως συμβαίνει σε πολλά σημεία των ακτών της Βορειοανατολικής Εύβοιας.

Πηγή: Δήμος Κηρέως

Παραλία Βλαχιάς, Β.Εύβοια
Παραλία Βλαχιάς, Β.Εύβοια
Παραλία Βλαχιάς, Β.Εύβοια

Η Διαδρομή

Ξεκινώντας από τη διασταύρωση της Λιαννής Άμμου ακολουθείτε την πινακίδα που γράφει «προς Βόρεια Εύβοια-Προκόπι». Μετά από περίπου 10 km και αφού έχετε περάσει μέσα από την Αρτάκη χωρίς να στρίψετε πουθενά φτάνετε σε ένα φανάρι με μια διχάλα που έχει πινακίδα «Όσιος Ιωάννης Ρώσσος» προς τα αριστερά και στη συνέχεια αφού περάσετε μέσα από μια περιοχή που λέγεται Καστέλλα φτάνετε σε άλλη μια διασταύρωση με φανάρι που πρέπει να πάτε ευθεία ακολουθώντας την πινακίδα που γράφει «Λ.Αιδηψού-Όσιος Ιωάννης Ρώσσος».
Μετά από 36km από την διασταύρωση αυτή πλησιάζοντας στο χωριό Προκόπι προσέχετε να στρίψετε δεξιά στην πινακίδα προς Πήλι. Η διαδρομή έχει ένα μικρό τμήμα με χωματόδρομο αλλά στα περισσότερα σημεία αποτελείται από άσφαλτο.
Από το Προκόπι,η παραλία Πηλίου απέχει 11km (15 λεπτά περίπου). Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο σε 10km περίπου θα έχετε φτάσει στη Βλαχιά.
Από το Προκόπι η Βλαχιά απέχει 22km (25 λεπτά περίπου) ενώ η συνολική διαδρομή από Χαλκίδα είναι 70km αλλά επειδή έχει πολλές στροφές υπολογίστε τουλάχιστον 1ώρα και 30 λεπτά για να φτάσετε.

Video

Κάντε "κλικ" πάνω στην εικόνα για να ανοίξει το βίντεο.

Βαθμολογία: 4.1 (15 ψήφοι )

Σχόλια

ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΜΕ...ΠΑΡΑΛΙΑ!

Το ίδιο κακό έπαθα πέρυσι τον Σεπτέμβρη, στο Αγκίστρι...Η αηδιαστική φρίκη σ' όλο της το μεγαλείο! Κι έλεγα να πάω εφέτος προς Βλαχιά...Στην 'εποχή μου' σκάβαμε λάκκους και τα σκεπάζαμε, τουλάχιστον! θα έπρεπε να τους κόβουνε τον κώ...ο σ' όλους αυτούς τους βρωμιάρηδες (ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΆΡΕΣ!)

Πολύ ωραία παραλία αλλά με

Πολύ ωραία παραλία αλλά με κω..χαρτα να βρίσκονται διασκορπισμένα παντού.Πραγματικά η ντροπή του νεοέλληνα.Όπου θέλανε το κάνανε αποχωρητήριό τους πραγματικά πολύ κρίμα....

παιδιά απο το χωριό Προκόπι

παιδιά απο το χωριό Προκόπι ,πως μπορώ να πάω στην παραλία της Βλαχιάς εκτός αυτοκινήτου???

Camping στη Βλαχιά

Οργανωμένο camping επί πληρωμή δεν υπάρχει... Απλά ο καθένας έχει πιάσει τον δικό του χώρο κάτω από τα δέντρα. (Θυμίζουμε βέβαια ότι το ελεύθερο camping έχει πλέον απαγορευτεί!).Μέσα στο Evia-Guide υπάρχει και η σελίδα με την παραλία της Βλαχιάς όπου μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες.

peri camping

file, to camping tis paralias einai eleu8ero? i organomeno?

Aplaaaaa

Aplaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa H oraioterh parara.............

Paralia

17 synexomena xronia diakopwn sth blaxia....Sto camping tis paralias ....Aksexasta kai sighnitika.........thelo na ksana pao......................