Skip to main content

Λίμνη

Η Λίμνη είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Ελυμνίων, όμορφη, γραφική, γαλήνια παραθαλάσσια πόλη χτισμένη σε λόφο με πανοραμική θέα, συνδυάζει το απόλυτο γαλάζιο του Ευβοϊκού κόλπου με την πλούσια βλάστηση και το μοναδικό πράσινο του τοπίου τριγύρω, δίνοντας την εντύπωση κυκλαδίτικου νησιού. Γενικά στο σύνολο της η ευρύτερη περιοχή της Λίμνης, διαθέτει θεσπέσια σημεία φυσικού πλούτου αξιοποιημένα με γραφικά κιόσκια και μονοπατάκια που οδηγούν σε ονειρεμένες τοποθεσίες. Θα σας μείνει αξέχαστη η περιήγηση στα σοκάκια της Λίμνης, όπου η νεοκλασική αρχιτεκτονική των περισσότερων κτιρίων είναι του 19ου και 20ου - αιώνα. Τα πολυάριθμα γραφικά δρομάκια της περιοχής που θυμίζουν λαβύρινθο, διατηρούν στο σύνολο τους πλακόστρωτη εικόνα και καταλήγουν σε υπέροχες αυλές διώροφων σπιτιών που σφύζουν από πανέμορφα άνθη και λεμονιές. Σπίτια αρχοντικά, με έντονο το ναυτικό στοιχείο και την αίγλη των παλιών καραβοκύρηδων. Επισκεφτείτε το Μουσείο της πόλης για μια μοναδική Ξενάγηση στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της περιοχής. Κατευθυνθείτε στο δυτικότερο άκρο της προκυμαίας της Λίμνης σε ένα στενό πλακόστρωτο δρόμο που οδηγεί στο ασκητήριο του Οσίου Χριστόδουλου αλλά και στον ναό του. Πολύ κοντά στον βράχο, στην σπηλιά που ασκήτευε ο Άγιος θα δείτε ένα πολύ όμορφο πετρόχτιστο κτίριο, το οποίο ήταν το παλιό σφαγείο της Λίμνης και τώρα φιλοξενεί την Λέσχη των Ναυτοπροσκόπων. Μην παραλείψετε να περάσετε και από το μικρό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής «Παναγίτσας», το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε ερείπια προγενέστερης παλαιοχριστιανικής Βασιλικής σε μία μικρή πλατεία στο εσωτερικό της Λίμνης. Στο κατώτερο τμήμα του σημερινού παρεκκλησίου υπάρχει ένα κομμάτι αψιδωτού δωματίου με ψηφιδωτό δάπεδο που χρονολογείται στα τέλη του 5ου με αρχές 6ου μχ αιώνα. Απολαύστε το τοπίο και την θάλασσα πίνοντας τον καφέ, το ποτό ή τρώγοντας παγωτό, γλυκό αλλά και τους υπέροχους μεζέδες και τα φρέσκα ψάρια και ντόπια κρεατικά με το παραδοσιακό ούζο, τσίπουρο, κρασί ή την παγωμένη μπύρα στα γραφικά ταβερνάκια της παραλίας της Λίμνης και γνωρίστε την απόλυτη εξυπηρέτηση από τους φιλόξενους κατοίκους της περιοχής. Πηγή: Δήμος Ελυμνίων (www.elimnion.gr)

Λίμνη Εύβοιας-2018
Λίμνη Εύβοιας
Λίμνη Εύβοιας
Πλατεία Λίμνης, Β.Εύβοια
Λίμνη Εύβοιας
Λίμνη Εύβοιας
Λίμνη Εύβοιας
Άγαλμα Λ.Καραγιάννη, Λίμνη Εύβοιας
Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης
Παραθαλάσσιο εκκλησάκι στη Λίμνη Εύβοιας
Λίμνη Εύβοιας
Εστία Ναυτοπροσκόπων στη Λίμνη Εύβοιας
Λίμνη Εύβοιας
Λίμνη Εύβοιας
Γλάροι στην προβλήτα-Λίμνη Εύβοιας

Η Διαδρομή

Διαδρομή για Λίμνη

Ξεκινώντας από τη διασταύρωση της Λιανής Άμμου ακολουθείτε την πινακίδα που γράφει «προς Βόρεια Εύβοια-Προκόπι». Μετά από περίπου 10 km και αφού έχετε περάσει μέσα από την Αρτάκη χωρίς να στρίψετε πουθενά φτάνετε σε ένα φανάρι με μια διχάλα που έχει πινακίδα «Όσιος Ιωάννης Ρώσσος» προς τα αριστερά και στη συνέχεια αφού περάσετε μέσα από μια περιοχή που λέγεται Καστέλλα φτάνετε σε άλλη μια διασταύρωση με φανάρι που πρέπει να πάτε ευθεία ακολουθώντας την πινακίδα που γράφει «Λ.Αιδηψού-Όσιος Ιωάννης Ρώσσος».
Μετά από αυτή τη διασταύρωση και 35km και χωρίς να στρίψετε πουθενά φτάνετε στο Προκόπι (συνολικά 1 ώρα).
Μετά το Προκόπι συνεχίζετε προς Μαντούδι και 7,5km περίπου μετά τη διασταύρωση Μαντουδίου στρίβετε αριστερά στην πινακίδα προς Λίμνη-Αιδηψο, ενώ άλλα 7km αργότερα στρίβετε πάλι αριστερά στη διασταύρωση προς Λίμνη.
14km μετά βρίσκεστε στη διασταύρωση για Λίμνη -Μονή Γαλατάκη όπου είναι η πρώτη έξοδος για Λίμνη. Θα συνιστούσαμε όμως να μη στρίψετε εκεί αλλά να συνεχίσετε ευθεία και σε 1,5km θα συναντήσετε τη διασταύρωση για Λίμνη,Ροβιές, Λουτρά Αιδήψού,όπου εσείς θα συνεχίσετε ευθεία και σε λιγότερο από 1km θα βρίσκεστε στo Κέντρο της Λίμνης.
Συνολικά από Χαλκίδα απέχει 79km (1 ώρα και 30 λεπτά)

Video

Κάντε "κλικ" πάνω στην εικόνα για να ανοίξει το βίντεο.

See video

Χρήσιμα

ΑΤΜ

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: Αγγελή Γοβιού 2

ΑΤΕ Bank: Αγγελή Γοβιού 12

Βαθμολογία: 4.3 (23 ψήφοι )

Σχόλια

Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης

Δυσάρεστη έκπληξη όταν την Παρασκευή, 1-7-2011, και ώρα 13:30 βρήκαμε την πόρτα του Λαογραφικού Μουσείο κλειδωμένη με ... λουκέτο. Το ωράριο, αναρτημένο παρακαλώ, ανέφερε ότι τις Παρασκευές παραμένει ανοικτό έως τις 14:00! Σημειωτέον ότι, ο υπεύθυνος του μουσείου είχε ειδοποιηθεί -από τον ξενοδόχο μας στις Ροβιές- ότι θα το επισκεπτόμασταν.