Skip to main content

Παραλία Χιλιαδού

Η παραλία Χιλιαδού είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα. Η θάλασσα είναι αρκετά βαθειά. Στα πρώτα 2-3 βήματα μέσα στη θάλασσα δεν πατάτε.Επίσης όπως και οι περισσότερες παραλίες της Εύβοιας που βρέχονται από το Αιγαίο έχουν αρκετό αέρα και κύμα τις περισσότερες ημέρες. Περισσότερες ΦωτογραφίεςΓια αυτό το λόγο καλά είναι πριν πάτε να κοιτάξετε για τυχόν βοριάδες.

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν beach bar, καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες. Επίσης μπορείτε να βρείτε και ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία καλό θα ήταν αν θέλετε να μείνετε, να έχετε κλείσει από πριν.

Στο τέλος της παραλίας υπάρχει και ένα μονοπάτι το οποίο σας οδηγεί σε μια μικρή παραλία γυμνιστών.
Τέλος στην παραλία τα σαββατοκύριακα παρατηρούνται και σκηνές ελεύθερου κάμπινγκ.

Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια, 2019
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια, 2019
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια, 2019
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια, 2019
Τα βότσαλα στην παραλία Χιλιαδού, 2019
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια
Γενική άποψη της διαδρομής Χαλκίδα-Χιλιαδού

Η Διαδρομή

Διαδρομή για Παραλία Χιλιαδού

Ερχόμενοι από την υψηλή γέφυρα στρίβετε δεξιά στη διασταύρωση της Λιαννής Άμμου όπου υπάρχει πινακίδα «προς Βόρεια Εύβοια». Συνεχίζετε την πορεία σας ευθεία και φτάνοντας στο κέντρο της Νέας Αρτάκης υπάρχει πινακίδα «προς Στενή Βατώντα Καθενούς» στην οποία στρίβετε δεξιά. Συνεχίζετε ευθεία περνώντας την Κάτω και την Άνω Στενή, ανεβαίνετε την κορυφή της Δίρφυς και συνεχίζετε ευθεία προς Στρόπωνες και από εκεί προς Χιλιαδού.

Συνολικά υπολογίστε περίπου 61km και τουλάχιστον 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι την παραλία της Χιλιαδούς από την Χαλκίδα, λόγω των πολλών και απότομων στροφών της διαδρομής.

Παρ’ όλα αυτά η διαδρομή δεν έχει χωματόδρομο και στα περισσότερα σημεία αποτελείται από σχετικά καινούρια άσφαλτο.
 

Video

Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να ανοίξει το βίντεο.

Βαθμολογία: 4.1 (56 ψήφοι )

Σχόλια

Απάντηση

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Από οσο γνωρίζουμε μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κάποιο beach bar στην παραλία.

Evia-Guide Team

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η παραλία είναι οργανωμένη, αν δηλαδή έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Το περασμένο καλοκαίρι πήγαμε

Το περασμένο καλοκαίρι πήγαμε 3 φορές στην παραλία της Χιλιαδούς μεσοβδόμαδα απογευμα και δυστυχως η παραλία και τις 3 φορές ηταν πεντάβρωμικη. Όχι από σκουπίδια αλλά σε όλη την έκταση της παραλίας και μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι υπήρχε ένα στρώμα λιπαρο σαν λαδι παντού όχι μόνο σε ένα σημείο για να πεις ότι είναι από αντηλιακο. Να σημειώσω ότι δεν είχε καθόλου κόσμο ήμασταν μόνοι μας με 2-3 παρέες ακόμα χιλιόμετρα μακριά και δεν φύσαγε καθόλου. Τρεις φορές συνεχόμενες δεν τις λες τυχαίο γεγονός. Δεν αξίζει τον κόπο να πας από Αθήνα για να αντικρισεις αυτό και μην μπορείς να μπεις μέσα.

Διαδρομή για Χιλιαδού...

προφανως και το μπερδευεις με τη διαδρομη προς Τσιλαρο και Θαψα...καμμια σχεση.με ΙΧ πας ανετα στη Χιλιαδου

Χιλιαδού

πολύ στενό παρκάρισμα στην Χιλιαδού. στενάχωρο να διαπιστώνεις ότι σου χτύπησαν το φτερό από ένα καλό αυτοκίνητο και να μην σε ειδοποιεί κανείς και εσύ να έχεις πάθει μεγάλη ζημιά με υπαιτιότητα άλλου.. Κόστος 500 ευρώ. Συμβουλή μου να μην πηγαίνετε σε τέτοια μέρη όπου δεν ενδιαφέρεται κανείς για τέτοια συμβάντα. Κρίμα..

Χιλιαδού :-

Απίστευτη διαδρομή..χορταίνει το μάτι σου βουνό, πράσινο..και κανα δυό υπέροχα χωριά!!! Όσο αναφορά τους χωματόδρομους...δεν υπάρχουν..μόνο άσφαλτος, απλά αρκετές στροφές - φουρκέτες! Για την παραλία..όμορφη, μεγάλη και άπλετος χώρος για στήσιμο! Αν δεν φυσάει είναι απίστευτη..χαλικάκι - πέτρες στα πρώτα 2-3 μέτρα και μετά άμμος..βέβαια βαθαίνει αρκετά! Από σκιά περισσότερο θα έλεγα ότι έχει από τον γυμνιστών και πέρα..αλλιώς σε ένα απέραντο πράσινο δίπλα στο ποτάμι, καθώς μπαίνεις για την παραλία...εκεί διασφαλίζεις 24ώρες το 24ωρο σκιά! Το χωριό από ότι κατάλαβα, έχει αρχίσει να παίρνει τα "πάνω" του..αρκετά σπίτια και μαγαζιά..μέχρι και ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο!! :( Πάντως για όλες τις ανάγκες σου θα βρείς κάτι να τις καλύψεις. Για την περίοδο που πήγα είχε κόσμο ειδικά το Σ/Κ (αρχές του Σεπτέμβρη 2015) αλλά υποφερτό. Πιστεύω ό,τι αξίζει την επίσκεψη της η Χιλιαδού....ακόμα!!!

Κατάντια

Δυστυχώς επισκέφθηκα ξανά τη Χιλιαδού το 2006 και διαπίστωσα την απόλυτη τσιμεντοποίηση μιας υπέροχης παραλίας, που είχα επισκεφθεί τη δεκαετία του '90. Ήθελα να 'ξερα με ΤΙ ΠΛΑΤΕΣ πήγαν και έχτισαν επάνω στο κύμα αυτά τα ενοικιαζόμενα...Λιμενικό δεν υπάρχει στη χώρα; ΝΤΡΟΠΗ.

Χιλιαδού

Έχετε απόλυτο δίκιο, η χιαλιαδού ήταν ένας μικρός παράδεισος. Τώρα δύστυχος με την ανάπτυξη έχει χάσει την ουσία.

Δυστυχώς

η Χιλιαδού δεν είναι το στολίδι που ήταν. Όποιος έχει πάει εκεί μέχρι και τη δεκαετία του '90 και πήγε και μετά, στη δεκαετία του 2000 θα διαπίστωσε πως ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ενοικιαζόμενα και ταβέρνες και τσιμεντοποιήθηκε σημαντικό κομμάτι της παραλίας. Κρίμα αλλά η Χιλιαδού δεν είναι το υπέροχο μέρος που ήταν. Και όποιος έχει λίγο πριν την "ανάπτυξη" ξέρει τι λέω.